мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия не се усещат?

Така е, сеансите по мезотерапия не причиняват никаква болка за клиента. За да повярвате , се замислете задълбочено какво реално се оказва мезотерапията. Миниатюрна инжекция, чрез която в организма ви се вкарват полезни и захранващи вещества за справяне с най-често срещаните проблеми с кожата – от остаряване и увисване, до поява на акне, всякакви петна и поява на цветни петна. Така че в действителност няма защо да се притеснявате. Манипулацията по мезотерапия изобщо не не влияр на раждането на силна болезненост или гадни чувства. Единственото, което би могло да усетите, е лекичко боцване или леко парене в дадената област.

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

Финално обобщаваме и с няколко основни въпроса за мезотерапията, които най-много получаваме от всички клиенти. Питанията са свързани със същностната част на манипулацията по мезотерапия, неочакваните реакции и рискованостите за прилагането ѝ , заедно със характеристиките на използваните в нея субстанции. Информирайте се в следващите редове събраната информация, която искате да научите за мезотерапията.

Какви са рисковете за използване на мезотерапия?

Както при всички сесии, за мезотерапията , естествено, се знае за няколко рискове. Отнасят се основно за определени хора: бременни жени и жени в процес на кърмене, които страдат от болести от онкологичен характер и получаващи усещане за редовно сърцебиене или припадане. При този тип хора не е препоръчително използването на мезотерапията като вариант. Също се ясни и други състояния, за които непременно трябва да обсъдите с медицинското лице, което сте избрали. Точно такива са например съществуващи алергии или пък правено лечение със вещества със съдоразширяващи свойства. Ако са за вас, споделете ги на медицинското лице, за да успеете да проверите съвместно шансовете и особеностите при евентуално слагане на практика по мезотерапия.

мезотерапия 1
мезотерапия

На колко на брой практики по мезотерапия трябва да разчитаме?

Обикновено практиките по мезотерапия се вършат в пакети от по 2-3 за лицето и минимум 4 и максимум 10 за тялото . Ясно е, най-точният сбор на гореспоменатите сесии е обвързан най-вече от личните изисквания и различия. Времевата пауза между процедурите по мезотерапия се изменя в рамките на 3 седмици. След финализиране на съответната сесия по мезотерапия с предварително определените на брой техники, нова сесия се планира минимум след сто и осемдесет дни. Спокойно обсъдете с избрания от вас човек обема на манипулациите по мезотерапия и търсените крайни резултати. И уточнете система за правенето им, съответстваща не само на вашия график и претенции, така и на условията за функциониране на мезотерапията.

мезотерапия 2
мезотерапия

Как е възникнала мезотерапията

Преди да поговорим нужното за всеки плюс и качества на мезотерапията, ще ви сближим бързо с началото на нейното първото излизане и увеличаване. Като техника мезотерапията е измислена и използвана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, известен в тези години френски лекарски специалист. Факт е, че намирането на мезотерапията се случва по съвсем случаен начин. При френския лекар пристига пациент с астма , търсещ спешно лечение. Точно в този момент обаче медикът няма на разположение исканите инструменти. Ето защо Пистор предпочита да импровизира, за да спечели малко време. Специалистът открива повредена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и вкарва лекарството. Смутът му е внушителен, когато болният не просто се чувства по-добре, обаче и няма следа от пристъпа. Тогава докторът говори за находката си на Карно, който е негов колега. Специалистите провеждат много анализи, със съдействието на които се заражда специални четиримилиметрови игли за терапии , които се налагат при всяка мезотерапия.

Нужни са повече от три десетилетия, преди мезотерапията категорично да бъде обявена за практика на медицината. Признаването е официализиранот през 80-те години благодарение на Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията е използвана почти само за лекуване на спортни травми или проблеми от ревматоиден характер. След това тя открива своето приложение и в естетичната медицина като начин за лекуване на нашата кожа, бой с липсата на коса, редуциране на целулита, отърваване от прекалено много мазнини в някои проблемни зони от тялото и т.н. Ефектът на мезотерапията и положителните следствия, които дейността дарява на хората, светкавично увеличават популярността ѝ. Бързо нейната популярност преминава държавни граници и навлиза в различни европейски страни. Постепенно стигаме до днес, когато вече мезотерапията представлява практикувана технология за подновяване на всеки вид кожа навсякъде по света. Сигурните безспорни плюсове, липсите на всякаква болка и странични неприятности след извършване на дейността, правят мезотерапията вечно едно цяло с бъдещето и еволюцията на медицината в естетичния сектор.

мезотерапия 3
мезотерапия

Мезотерапия – съвети и препоръки

Предлагаме ви няколко препоръки за дните, в които ще сте на мезотерапия. Съветите са свързани с това кое е необходмо и кое не бива да се прави преди мезотерапията, паралелно с начините за максимално продължение на ефекта от технологията. Предлагаме ви ключовите ни думи към всички, избиращи мезотерапията:

– само в кабинет на лекар – първият и реално най-добър съвет, който се отнася до мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е необходимо да се случва единствено в лекарски кабинети или специализирани клиники. Не се подлъгвайте от факта, че практиката се извършва наистина бързичко и много лесно. Все пак говорим за здравословното ви състояние и красив външнен вид, и не е добре да ги оставяте на случайни хора.

– максимално много знание – не се колебайте да имате въпроси и да поискате още инфрмираност относно технологията по мезотерапия, която трябва да бъде реализирана, и съдържащите се в нея продукти и съставки. Ако знаете всичко което ви предстои, толкова по-добре за вас. Би било добре да поискате информация що за субстанции ще ви бъдат сложени. Интересувайте се дали продуктите са донесени пряко от производителя или оторизирана фирма, както и колко е гаранцията за качеството им. В случаите, в които приложението по мезотерапия доказано се прави в сходство с световните актуални примери в тази сфера, съответните специалисти няма да се дърпат да откликнат изчерпателно на всякакви питания.

– не се подвеждайте по финансовите параметри за мезотерапията – ако ви кажат за извършване на процедура по мезотерапия на измамно ниска цена спрямо пазарната, замислете се дали рискът е оправдан. Нашият екип ви предлагаме да не правите никакви компромиси с качеството на процедурата по мезотерапия, защото това по-натам може да предизвика формиране на неподходящи и на всичкото отгоре отрицателни последици за здравето и красотата.

– точно преди мезотерапията – знаесе за някои вещества, за които е важно да не се оползотворяват директно преди осъществяването на техниката по мезотерапия. С „непосредствено“ в случая наблягаме на 24 часа преди самата манипулация. Кои са тези забранени за употреба течности? Такива представляват аспирина и всякакви съдоразширяващи елементи, но и различни алкохоли. Често взимането на споменатите неща преди мезотерапия може да доведе до гадни реакции за здравето ви.

– веднага след мезотерапията – след приключване на активността по мезотерапия, също е нужно следването специфични правила и положителни практики. За старт, няколко часа след финала на мезотерапията избягвайте да си слагате грим. Използването на банята и също така овлажняването на работеният участък отново не е добра идея. Другото ни напътствие към вас важи за по-дълъг период, а по-точно две денонощия или 48 часа след финализиране на процедурата по мезотерапия. Бъдете прецизни в посоченото време да не практикувате спортове или интензивни физически натоварвания , предизвикващи пигментаци на лицето, но и да не правите никакви топлинни процедури сауна, парна баня.

– подарете си дълготрайни ефекти – както обяснихме, постигането на дълговременни реакции от практиката по мезотерапия много зависи от вашите лични дейности и нрави. Засилването на плюсовете на мезотерапията е пряко свързано със спазването на специализирани хранителни програми, поддържането на тялото в добра форма и , разбира се, следването на здрав живот. За да научите още за положителните идеи след завършването на техниката по мезотерапия, попитайте избран от вас специалист.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме дотук в текста, едновременно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се ползва и хиалуронова киселинна субстанция. Тази киселина е много идеална опция не изолирано за мезотерапията, също и за най-различни технологии в разкрасителната индустрия. Причините за това са няколко. За старт, хиалуроновото вещество е изцяло органична субстанция, синтезирана от организма ни в нормално състояние. На всичкото отгоре същата разполага с характерни признаци за запазване на хидратирането на кожата, засилване на еластичността ѝ и забавяне на процесите на старееене. Ето още веднъж основните особености на хиалуроновата киселинна субстанция, правещи ползването ѝ в мезотерапията така успешно за всички:

1. Безвредна за никого – хиалуронът представлява вещество, образуваща се в тялото на всеки от нас. Това прави нейното инжектиране по време на мезотерапията изцяло безопасно и безвредно. Киселината се асимилира много бързо от организма и не създава каквито и да било сериозни алергични състояния или други странични реакции. А защо всъщност е добре за нас слагането на хиалуронова киселина чрез мезотерапия или други козметични манипулации? Факт е, че с всяка следваща година синтезът на киселина с хиалурон, за който споменахме, осезаемо се ограничава. А това действа отрицателно на образа, здравината и влажността на кожата. Придобиването на допълнително киселина с хиалурон със съдействието на мезотерапията спомага за запазване на младите качества на кожата и изличаване на всякакви кожни неприятности.

2. Видими и ефикасни последици – инжектирането на киселината с хиалурон в мезотерапията и различните козметични сеанси носи навременни и ефикасни последствия за всеки клиент що се отнася до външността на неговата кожа. Тези скоростни и полезни постижения се гарантират при всякакви изпълнения на хиалуроновата киселина в това направление. Без значение дали се касае за цялостно обновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък отстраняване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви свърши отлична работа. Именно тези качества на хиалуроновата киселинна субстанция я превръщат в желана и прилагана в практиките по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви донесе мечтаните ефекти и ще преобразува осезаемо състоянието и външния вид на кожата.

3. Удължаване на добрия ефект – още едно твърде полезно последствие на киселината с хиалурон, правещо я да бъде страшно удобна за мезотерапия и всички други козметични практики. Позитивното действие на киселината с хиалурон на кожата на човека стои за особено дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на това време, спокойно може да се реализира поредна манипулация по мезотерапия или някаква друга козметична сесия с наличие на хиалуронова киселина, за да се запази здравословният и хубав изглед на нашата кожа.

4. Лесно и светкавично поставяне – за край, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселинна субстанция в нашия организъм е особено бърз и едновременно с това светкавичен за човек. Най-често той се случва за максимум 15 минути. Макар и да се има предвид мезотерапия, попълване на бръчки или разнообразни манипулации със специалното участие на хиалуроново вещество, не се наблюдават сериозна болка или гадно усещане за човек. Както научихте, само може да усетите боцване или парене на третираното място. Тези реакции , разбира се, заглъхват почти веднага след приключване на сеанса.

При нас в Аестетика клиник ще бъдете абсолютно сигурни за качеството и защитеността на предлаганите процедури по мезотерапия. Нашите професионалисти са притежатели на доказана квалификация и голям опит в сферата, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са изключително на най-добро ниво. Изберете Аестетика клиник и ще се радвате на най-добри следствия спрямо хубавия и качествен вид на кожата ви!

Мезотерапия
Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия не се усещат?
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
Какви са рисковете за използване на мезотерапия?
На колко на брой практики по мезотерапия трябва да разчитаме?
Как е възникнала мезотерапията
Мезотерапия – съвети и препоръки
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?