Хладилници – интересно и изгодно в откриването им.

Хладилници – интересно и изгодно в откриването им.

В купуването на хладилни техники при всяко положение се стремим към класа, предвещаваща , дълготрайно ползване на хладилника, постижимо за нашия стандарт. Специално значителен е момента , когато ни се налага нуждата от покупка на хладилници – незаменима необходимост от човешкото ежедневие и битие . Ще ви запознаем с много любопитни обстоятелства около измислянето на първите хладилници, ще ви покажем свойствата на разнообразието от модели и разбира се , ще ви дадем препоръка на кое място можете да се натъкнете най-качествените и добре подбрани марки хладилници.

Идеалното място за покупка на хладилници

Техмарт е магазин, осигуряващ грижа за цялостното поддържане на ведрия вид в нашия дом. Предлага голям асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за интериора и градината. Ще откриете разнообразие от разновидности на различни марки на цени , съответстващи на всяко ниво и необходимост . Детайлното предлагане на типове превръща на покупка лесен и приятен . Дават ви и възможността да икономисате време, нерви и усилия с много добре структурирания електронен магазин, разполагащ с компетентни служители, с които можете да разберете всяка подробност и бърза и безплатна доставка до всяко място в страната .

Любопитни факти от историята на хладилниците

Тежко и почти невъобразимо е сега да си изградим представа за ежедневието без направата на нашите доверени домашни помагачи, назоваващи се хладилници. Като се замислим обаче , ще открием , че това техническо изобретение, в този си вид, изниква сравнително скоро.

Намерете най-добрите оферти за хладилници 1
Намерете най-добрите оферти за хладилници

Първите изобретения носещи името „Хладилник“

През 18в. са овладени начините на интензивното изпарение , а през 19в. за първи път се чува името „хладилник“, загатнато от Томас Мур. С развитието на човека и технологичния взрив от открития по това време се оформя и нуждата от замразяване и запазване на продуктите . Бизнесът на изнасяне на извлечен самороден лед от водните корита се разраснал до такива размери , че износът стига 25 млн. т. Първородният вариант на произвеждащ лед уред е представен 1862г. от Едмонд Кар под формата на машина , произвеждаща по 200кг. лед само за един час.

Прототип на хладилниците

Нашите прародители дори нямали потребност от съхранение в студена среда на храната, а просто са я изяждали веднага след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Храненето е било поставен на основен фокус процес осигуряващ тяхното оцеляване , ден за ден , а не сетивното удовлетворение от кулинарното изкуство , познато ни днес . Най-първичното хрумване за удължено и по-надеждно запазване на продукти била чрез съдове с вода, сложени във ветровита зона , увити с навлажнени парцали или изстудяващи се през нощта . В по-късни години осъзнали, че разтворени в вода определени соли поглъщат значително количество топлинна енергия и започнали да ги предназначат в употреба за запазване на ниската температура на напитките. Прототипа на приличащи на термоизолирани шкафове , където се поддържа температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били хралупи в стените на сградите или дълбани в почвата , затворени с дървени клони и изпълнени със сняг или лед. В именията на някои императори имало предназначен отряд около сто души , осигуряващ грижата за изстудяването , като се започне вечерята на трапезата и се стигне дори до мъртвото тяло на умрелия владетел .

Изберете нашите  хладилници 2
Изберете нашите хладилници

Появата на патент за хладилник

Шарл Тепие е френският гений , който първоначално намерил качествата на втвърдяване на амоняка, но не патентовал научното си откритие и прекарал остатъка от живота си в пълна немотия и нищета . След години неговото иновационно чудо станало причина за сътворението на нашите хладилници. През 1834г. американският изобретател Джекъб Пъркинс успява да се сдобие с първия патент за неестествено замръзване за появата на на компенсионно устройство действащо с етер, това е първият вариант на битови хладилници. Този вид на уреда получавал заряд с ръчно задвижвана помпа, която понижавала температурата на въздуха посредством обмен между две камери. В първите години на 20в. се засилва и стъпка по стъпка всеобщо разпространение в домакинствата.

Огромно разнообразие от хладилници 3
Огромно разнообразие от хладилници

Родният принос в направата на хладилници

Първият модел личен охладителен машинен уред, измислен от родни производители се нарича „Мраз 75“ и излиза на пазара между 1958г. и 1962 г. във фабрика за хладилници на територията на София . Първоначалните около десет хладилни машини, за кратко грабнали доверието на населението и се наложили пазара. До 1962г. производството достигнало до мащабност от шест хиляди броя пуснати на пазара хладилници.

На помощ в избора на хладилници

В електронния магазин сте свободни без усилия да контролирате ценовите възможности , също така и да профилирате търсенето конкретно за търсения от вас производител или модел. Марките които разпространяваме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Не се колебайте да заповядате да вземете вашият хладилник.

В магазина на фирмата разположен в град Перник или в онлайн магазина . Прегледайте също , освен хладилници и какъвто и да е друг вид уреди или обзавеждане за вашите домакинства и пространства като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Намерете хладилници 4
Намерете хладилници
Изключително качествени хладилници 5
Изключително качествени хладилници
Голямо разнообразие хладилници 6
Голямо разнообразие хладилници
Типове хладилници 7
Типове хладилници
Най-добрите на пазара хладилници 8
Най-добрите на пазара хладилници
Типове хладилници 9
Типове хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 10
Най-добрите оферти за хладилници
Качествени хладилници 11
Качествени хладилници
Голямо разнообразие хладилници 12
Голямо разнообразие хладилници
Намерете хладилници 13
Намерете хладилници
Вземете хладилници 14
Вземете хладилници

Идеалното място за покупка на хладилници
Любопитни факти от историята на хладилниците
Първите изобретения носещи името „Хладилник“
Прототип на хладилниците
Появата на патент за хладилник
Родният принос в направата на хладилници
На помощ в избора на хладилници
Не се колебайте да заповядате да вземете вашият хладилник.

Вашият коментар