Мезотерапията – добра техника от главата до петите

По принцип технологиите по мезотерапия представляват два вида – за физиономията и за цяло тяло. Е, мезотерапията за физиономията е предназначена към усъвършенстване и ободряване на лицето, гарантирайки ѝ по-добър и естетичен лик. И все пак, мезотерапията за тяло притежава и други ценни качества, като активиране горенето на „паласките“. А сега в редовете, които следват да разберем всички важни сведения, които да запомните за всеки от двата типа мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е подходящ за кожата по лицето, областта на деколтето. Основната ѝ цел е да достави на вашата кожа необходимите витамини, минерали и други полезни вещества . Защо е полезна мезотерапията за вашето лице? Знайте, че с всеки нов рожден ден по кожата се появяват неизбежни белези на годините. Те биха били да речем отслабване на кожата, недостиг на нейната младост, различие на нюанса и, разбира се, излизане на бръчки. Мезотерапията ще ви съдейства да избегнете тези гадни следствия и да поддържате силния и привлекателен външен вид на вашата физиономия. Следствията от използването на мезотерапията за вашето лице спомагат за трайно добиване на млад вид на кожата, отърваване от фини бръчици и линии, а също и изчистване на омразните торбички и очни кръгове. Съвсем малко чудо, помагащо на всяко лице да бъде донякъде като съвсем здраво.

2. Мезотерапия за тяло – вече разбрахте, мезотерапията за човешките тела е друга от тази за лице по своето предназначение и насоки. Въпросната процедура действа по-скоро към редуциране на мастните натрупвания и дооформяне на въпросната област от тялото в желания вид и форма. Именно този процес действа като въздейства върху алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Искаме да ви опишем изключително лесно каква е дейността на същите рецептори. Може би знаете, че рецепторите служат за вход и изход за мазнините. Всъщност през алфа – рецепторите въпросните клетки си осигуряват мазнини за запас, докато бета – рецепторите ги използват само когато тялото ни има нужда от допълнително количество енергия . И тук именно действа мезотерапията като процедура. Вмъкнатите чрез мезотерапията нужни вещества стимулират дейността на бета – рецепторите за да се стигне до отвеждане на мазнините и съответно спират последвало връщане на мазнини в човешкия организъм чрез алфа – рецепторите. Ето как се реализират немалко приятни за човек следствия. Спрямо зоната на приложение на мезотерапията, гореспоменатите метани последици може да съдържат отслабване и скулптуриране на коремната област, областта на бедрата, задника или бицепсите. Освен това, чрез мезотерапията ще се стигне до заглаждане на целулита и скъсяване на размерите на тялото ни. Така че ако се стремите към естетично и релефно тяло, мезотерапията ще ви бъде от голяма полза за постигане на целта ви.

История на мезотерапията

Преди да поговорим цялата информация за действията и характеристики на мезотерапията, ще ви срещнем съвсем накратко с началната точка на нейното зараждане и разширяване. Като дейност мезотерапията е показана и употребена премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, виден в тези години френски медик. Вярно е, че изнамирането на мезотерапията идва неочаквано. В кабинета на Пистор пристига болен човек с астма , имащ нужда от спешно лечение. Уви, в този момент лекарят не разполага с подходящите инструменти. Поради това той предпочита да мисли бързо, за да спечели малко време. Медикът взема една останала счупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и вкарва в тялото съответния медикамент. Смутът му е голям, в мига, в който болният не само става по-добре, а също така и пристъпът му напълно изчезва. В този момент медикът описва находката си на негов колега на име Карно. Специалистите осъществяват много опити, след които се ражда специални четиримилиметрови игли за терапии , които после се използват в дейността мезотерапия.

Необходими са над три десетилетия, преди мезотерапията изрично да получи категоризация за практика на официалната медицина. Събитието е направено през 1987 година от Френската Медицинска Академия. Първоначално мезотерапията се използва основно за успокоение на спортни наранявания или проблеми от ревматоиден характер. С времето техниката започва да се прилага и в медицината в естетичния сектор като начин за подобряване вида на човешката кожа, бой на падането на косата, намаляване и изглаждане на целулита, редуциране на мазнинни излишъци в зоните с най-много проблеми от всички тела и т.н. Ефективността на мезотерапията и добрите резултати, които дейността дарява на всички, светкавично засилват безупречната ѝ репутация. Доста скоро известността излиза извън Франция и навлиза в най-различни страни в Европа. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията е често избирана процедура за обновяване кожния вид по света. Безспорните безспорни плюсове, отсъствието на каквато и да е болка и странични ефекти след извършване на дейността, правят мезотерапията неразделно едно цяло с еволюционното бъдеще на медицината за разкрасяване.

Най-добрите оферти за мезотерапия 1
Най-добрите оферти за мезотерапия

Налице ли е риск от появяване на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не дава вероятност от формиране на сериозни странични ефекти за когото и да било. Фактически практиката по мезотерапия се прави с миниатюрна игла, която не допуска изгледите за забелязващи се и дълготрайни рани на всеки тип кожа. Естествено, понякога е възможно да се появят временни червенини, класически синки или прекален усет на обработената кожна област. Е, говорим за краткотрайни реакции, които цялостно минават в рамките на няколко дни. За алергични реакции изобщо/ в никакъв случай не може да става въпрос, тъй като в мезотерапията се функционира с хиалуроново вещество, важни вещества и минерали, които са абсолютно неопасни за човешкия организъм и се усвояват от него много добре.

Разновидности мезотерапия 2
Разновидности мезотерапия

Какви са опасностите за подлагане на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията също има не твърде много рискованости. Отнасят се по-конкретно за определени хора: бременни жени и кърмещи, страдащи от онкологични болести и усещащи всекидневно сърцебиене или загуба на съзнание. При такива случаи не се съветва залагането на мезотерапията като манипулация. Освен това тук влизат и друг вид проблеми, за които неотложно трябва да обсъдите с избрания от вас специалист. Едни от тях са алергични проблеми или пък програма на лекуване със вещества за съдоразширяване. Ако се отнасят за вас, разкажете ги със съответния лекар, за да може да обсъдите дружно шансовете и особеностите при хипотетично прилагане на сесия по мезотерапия.

Изберете мезотерапия 3
Изберете мезотерапия

На каква бройка практики по мезотерапия трябва да спрем?

Реално практиките по мезотерапия се случват в съвкупност от по 2-3 за лицето и 4-10 за тялото . То е ясно, прецизното количество на гореспоменатите практики е обвързан основно от вашите индивидуални изисквания и особености. Времето що се отнася до практиките по мезотерапия може да се изменя до максимум 3 седмици. След затваряне на една процедура по мезотерапия с вече уговорените на брой манипулации, нова сесия се извършва поне след половин година. Задълбочено обмислете с избрания от вас специалист обема на манипулациите по мезотерапия и желаните последствия. Също се разберете за схема за извършването им, съответстваща както на вашия личен график и потребности, а също и на необходимостите за ефикасност на мезотерапията.

Съвети за мезотерапия 4
Съвети за мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

Финално ще приключим и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-много получаваме от клиентите ни. Всички са свързани със естеството на манипулацията по мезотерапия, алергичните реакции и риска за нейното слагане , както и свойствата на слаганите в нея полезни вещества. Вижте в следващите абзаци нужната ви информация, която искате да научите за мезотерапията.

Най-добрите оферти за мезотерапия 5
Най-добрите оферти за мезотерапия

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Продължаваме с няколко препоръки за случаите, в които ще се подлагате на мезотерапия. Тези съвети помагат за това какво трябва и какво да не се да се извършва преди мезотерапията, заедно с възможностите за по-голямо разтегляне на следствието от процедурите. Предлагаме ви основните ни думи към всички, насочили се към мезотерапията:

– изключително медицинско заведение – първият и може би най-смислен съвет, касаещ мезотерапията, на който да обърнете внимание. Мезотерапията трябва да се случва изключително в лекарски кабинети или специализирани клиники. Не се подмамвайте като ви казват, че манипулацията става без никакви затруднения. Запомнете, че става въпрос за вашето здраве и красота, и не трябва да се оставяте в ръцете на случайни хора.

– максимално много информираност – не се двоумете да попитате и да искате повече новини по отношение на техниката по мезотерапия, която сте решили да ви бъде приложена, и включените в нея най-различни съставки. Ако знаете всичко което ще се случи, идеално за вас. Ще е добре да се заинтересувате що за субстанции ще ви бъдат инжектирани. Интересувайте се дали тези продукти са поръчани от фирмата, която ги е произвела или оторизирани подизпълнители, а също и какъв е гаранционният срок за качеството на съставките им. В случай че практиката по мезотерапия реално се извършва в аналогия с световните настоящи критерии в областта, съответните специалисти не би трябвало да имат нещо против да откликнат изчерпателно на всеки ваш въпрос.

– не се подвеждайте по цената на мезотерапията – ако все пак ви кажат за успешна мезотерапия на цена, която е твърде ниска от пазарната, анализирайте дали рискът е оправдан. Всички ние ви молим да не се примирявате с качествената технология по мезотерапия, тъй като това след това може да предизвика изникване на нежелателни и даже негативни следствия за здравето и красотата.

– буквално преди мезотерапията – съществуват определени субстанции, за които е важно да не се ползват непосредствено преди правенето на техниката по мезотерапия. Разбира се, с „непосредствено“ в момента фиксираме пълни 24 часа преди самата практика. Ккои са въпросните по-скоро забранени вещества? Такива това са аспирина и другите вещества за съдоразширяване, разбира се, и всякакви алкохолни напитки. В определени случаи приемането на подобни вещества преди мезотерапия предизвиква гадни последици за здравния ви статус.

– непосредствено след мезотерапията – след завършване на техниката по мезотерапия, е нужно спазването неписаните правила и добри хрумвания. За старт, поне няколко часа след мезотерапията не слагайте грим. Вземането на душ или вана и също така намокрянето на работеното място за втори път не е никак добра идея. Другото ни напътствие към всички важи за малко по-дълъг период от време, което ще рече 2 денонощия два пъти по 24 часа след края на процедурата по мезотерапия. Постарайте се в посочения интервал да не практикувате спортове или прекалени натоварвания , които ще доведат до пигментаци на лицето, но и да не ходите на каквито и да е горещи процедури сауна, парна баня.

– дайте си трайни следствия – както обяснихме, достигането до дълговременни последствия от процедурата по мезотерапия много зависи от вашите собствени постъпки и практики. Удължаването на реакцията на/ действието на мезотерапията е задължително свързано със внимаването в точни хранителни режими, опазването на физическа активност и задаължително воденето на здравословен житейски път. За подробна информация по отношение на съвети след извършване на техниката по мезотерапия, поговорете с специалист по ваш избор.

Разновидности мезотерапия 6
Разновидности мезотерапия

Каква роля има хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както вече споменахме дотук в текста, заедно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се употребява и хиалуроново вещество. Тази киселина се явява безспорно подходяща възможно не изключително за мезотерапията, също така и и за всякакви технологии в разкрасителната индустрия. Съществуват множесво причини за това. За старт, хиалуроновата киселина е напълно натурална съставка, синтезирана от нашето тяло при нормални условия. Освен всичко тя съдържа специални качества за задържане на кожното овлажняване, повишаване на еластичността ѝ и отдалечаване от неизбежното остаряване. Ето още веднъж принципните особености на хиалуроновата киселинна субстанция, които превръщат използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за всеки човек:

1. Не вреди на клиента – хиалуроновата киселина се явява вещество, образуваща се в човешкия организъм. Това прави нейното инжектиране чрез мезотерапията категорично безобидно. Хиалуроновата киселина се приема необикновено леко от организма и не води до каквито и да било тежки алергии или някакви други последствия. По каква причина е полезно за всеки човек вливането на киселина с хиалурон със съдействието на мезотерапия или други козметични процедури? Факт е, че с годините процесът на образуване на хиалуроново вещество, за който вече знаете, сериозно се редуцира. А това оказва негативен ефект върху общия вид, здравината и подхранването на кожата. Придобиването на допълнителни количества хиалуронова киселинна субстанция чрез мезотерапията помага за поддържане на младежкия вид на кожата и изличаване на всякакви кожни неприятности.

2. Моментални и качествени резултати – използването на хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията и различните козметични процедури резултира в моментални и реални постижения за дадения човек по отношение положението на неговата кожа. Същите скоростни и качествени последствия са получавани при различни използвания на хиалуроновата киселинна субстанция в това отношение. Независимо дали говорим за всеобщо подмладяване и освежаване на кожата, по-качественото ѝ овлажняване или пък отстраняване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви бъде от голяма полза. Именно тези особености на хиалуроновата киселинна субстанция я правят любима и прилагана в практиките по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви достави бленуваните ефекти и ще преобразува видимо цялостния изглед на вашата кожа.

3. Пазене на положителните резултати – друго твърде положително качество на хиалуронът, правещо я страшно подходяща за мезотерапия и подобни козметични процедури. Безспорното действие на киселината с хиалурон по отношение на кожата ни се запазва за особено удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на този период, спокойно може да се извърши поредна процедура по мезотерапия или която и да е друга козметична практика с присъствие на хиалуроново вещество, за да се удължи здравословният и хубав външен вид на кожата.

4. Леко и без болка поставяне – и не на последно място, процесът по поставяне на хиалуроновото вещество в тялото е доста елементарен и в същото време неусетен за нас. В повечето случаи той се случва от 10 до 15 минути. Без значение дали се говори за мезотерапия, попълване на бръчки или различни сесии с участието на хиалуроново вещество, не се наблюдават силни болки или неприятно усеане за хората. Както научихте, само може да почувствате леко убождане или чувство на затопляне на третираното място. Тези ефекти , разбира се, отшумяват почти веднага след спирането на сеанса.

Чрез Мезотерапия ЕООД ще станете категорично сигурни в ефикасността и гранацията на правените техники по мезотерапия. Специалистите ни се отличават с богата квалификация и гарантирани познания в тази сфера, а използваните изделия за мезотерапията, са задължително от най-високо качество. Изберете Мезотерапия ЕООД и ще се сдобиете с перфектни последствия за 918/ що се отнася до сияния и здравословен външен изглед на вашата кожа!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Оферти за мезотерапия 7
Оферти за мезотерапия
Полезно за мезотерапия 8
Полезно за мезотерапия
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 9
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия

История на мезотерапията
Налице ли е риск от появяване на алергични реакции от мезотерапията?
Какви са опасностите за подлагане на мезотерапия?
На каква бройка практики по мезотерапия трябва да спрем?
Основни въпроси относно мезотерапията
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
Каква роля има хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Вашият коментар