протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са природно необходими макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те изпълняват важна функция в нормалния развой и процеси в човешкия организъм. Нещо повече протеините са предназначени за един от основополагащите полагащи части на всички живи клетки. Предназначенията , които извършват в тялото, са жизненоважни и наистина разносъставни . Тръгвайки от конкретно полагащи такива, имащи обвързаност с строежа на клетките, и водещи до образуването на присъщи опори на организма и предаването на въздух до тъканите. Нашите тела имат способностите да генерализират някои от аминокиселините, участващи в състава на протеините, но още подобни е нужно да намираме от външни източници. Те биха била храните , изпълнени с протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

В какви дози са ни потребни протеините?

Това е един действително много важен проблем за протеините, на който ще дадем обяснение . Действително препоръчителните дневни дози протеини са разнообразни за неактивни хора и за тези, които рутинно спортуват на стадиона. Обикновено за стандартен дневен прием се представя 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Тези количества протеин естествено са съвсем неприемливи за хора, извършващи активни дейности . Необходимо е поемането на по-големи дози протеини, за да се застраховаме срещу катаболните процеси във връзка със загуба на мускулна маса, протичащи след края на физическите дейности . Добре осъзнавате, че горенето на мазнини е действително кореспондиращо с понижаването на цялостния калориен прием. Разбира се това не трябва да се случва в минус на протеините. Съвсем не , доставянето на протеини е наложително да остане на конкретните стойности, а в определени ситуация дори да се вдигне . В добавка на това, че оказва протекция от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенно действие , въздейства върху по-бързото храносмилане и усвояване на положителните елементи и регулира апетита. Така че ако сте човек, който залага на постоянни спортове и потене в залата , вземете под внимание приема си на протеини с физическата енергия, която изразходвате всекидневно .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Минало на протеина

Преди да се фокусираме върху работата и изгодите на протеините за човешкия организъм, ще се потопим в историята на тяхното откриване и извеждане като единични елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който съзнателно прави разлика между протеините от останалите обичайни органични вещества . Това се случва през далечната 1789 година. След множество проучвания , направени през определения етап , Фуркроа дефинира албумина, фибрина и желатина като единични състави с животински произход . С годините науката обръща значително по-голямо внимание на този вид частици и започва да се търси повече информация за тях. Понятието „протеин“ е установено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той обозначава фибрина, албумина и други подобни елементи . Берцелиус определя и тяхната дейност като основополагащи за живите клетки частици . Идеята му след това бива поета от други редица учени , които стъпка по стъпка проучват синтезирането и химичния сплав на протеините, както и сходни техни функции и предназначения в човешкия организъм.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така добър работещ вариант за консумация на необходимите количества протеин на системата . Те са наистина необходими за постоянно трениращите хора , защото осигуряват на организма съответната мощ, за да издържи на неспирното напрежение . Ето съществените варианти на протеини, които бихме могли да взимаме като хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – всъщност най-популярен между активните в следствие на скоростното му разграждане и приемане от системата . Фактически трудно бихме взели потребното количество от него използвайки хранителните продукти, без да затормозим сериозно своя стомах.

– казеин – срещан още като млечен протеин. Той осигурява постоянното получаване на някои аминокиселини, играещи главна роля в растежа и еволюцията на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също има високи количества на аминокиселини, подпомагащи скелетната мускулатура. Приема му поощрява общата енергичност и твърдост на мускулите.

– яйчен протеин – неговото голямо качество е способността му да бъде приеман нацяло от системата на тялото . Той задвижва забързаното отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – не по-малко полезен за мускулатурата от видовете с животински състав. Независимо от това той има ниски стойности на наситени мазнини, което е от значителна значимост не само за нашето тегло , но и за благополучието на сърцето.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и ефективност на конкурентни цени

В опциите на Ready for life можете да потърсите серия протеини и протеинови продукти, част от редиците на популярни и топ фирми за фитнес добавки. Те не просто ще ви са от полза за добре оформено тяло, но и ще ви са от полза да се поддържате страхотно здравословно ниво. Също така , при нас имате свободата да откриете тези първостепенни протеини на действително съответстващи стойности . Ето най-хубавите видове от раздела „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този доброкачествен протеин на прах . Протеинът се състои от 87% суроватъчен протеин и е много добър за постоянно трениращите. Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. В допълнение , хранителната добавка изпълнена с голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно знаете , тези аминокиселини, познати под общото наименование BCAA, са значително ценни за който и да е ежедневно спортуващ индивид. По какъв начин да приемате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза по принцип се поема преди и след активност , но за още повече ефективност можете да включите и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално естествен гейнър, действащ за трайно закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко разновидности протеин с най-висока биологична стойност , образувайки мощен анаболен ефект. Като бонус , с действието на въглехидратите, наситени в , продуктът е и прекрасен източник на сила за човешкото тяло . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-добрите гейнъри на пазара . Средно да се приема ½ мярка сутрин ½ лъжица след упражнения.

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този вид протеин ще ви помогне да увеличите мускулната си маса, логично и да поддържате вашите мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от доста индивидуални лаборатории и има множество сертификати за качество. Разбира се се разпространява в невероятни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентираме ви да се изпива 1 доза 25 грама при ставане на гладно и 1 мярка след действие . За по-ефикасни резултати , бихте могли да изпивате и допълнителна доза от протеиновия продукт преди физическо натоварване или през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – качествен протеинов продукт, създаден от широкопопулярна фирма за спортни хранителни добавки Myprotein. Подсигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е изпълнен с калции и незаменими аминокиселини. Перфектен подбор както за професионалисти , така и за такива , които просто имат желание да водят здравословен начин на живот . 25 грама от праха се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза стандартно се изпива до половин час след натовареност , но ако имате нужда , можете да я взимате и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – още едно предложение под името Myprotein, което пък е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкия организъм над 22 грама протеин на доза , както и целия списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има перфектно въздействие върху растежа на мускулната маса и действията на приемане на добрите хранителни частици от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да бъдат изпивани 2 или 3 такива разтвори ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – направен едновременно за активно спортуващи, също така и за тези , които желаят да повишат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и единствено първостепенни протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяка доза от 25 грама набавя на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Дозата подсилва растежа на изчистената мускулна маса и грижата за анаболните действия в човека. Добре е рутинно да се планират по 2 дози – 1 ставайки и 1 след натоварване.

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с висококачествени протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, необходими за моменталното и ефикасно покачване на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт има разновидности в любими вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Подобно на предния вид, се приемат по 2 дози ежедневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме един протеинов продукт от британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той забърза ускореното и качествено завишаване на мускулна маса, едновременно и по-доброто съвземане на тялото след интензивни занимания . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини в материала са значително леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на тялото 22 грама телешки протеин и обхватен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За постигане на топ влияния, можете да вземете и допълнителна доза от протеиновия продукт сред храненията .

Разгледайте списъка на Ready for life и си изберете най-качествените протеинови продукти на страхотно достъпни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
В какви дози са ни потребни протеините?
Минало на протеина
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – ниво и ефективност на конкурентни цени

Вашият коментар